Droomoefeningen

Verstevigen van de borstspieren
In mijn handen heb ik een denkbeeldige bal van 15 centimeter. Met mijn ellebogen op schouderhoogte probeer ik de bal 5 tellen lang zo hard mogelijk in te drukken. Mijn handen komen echter niet dichter bij elkaar. Herhaal dit 15 keer achter elkaar. Neem 30 tellen rust en herhaal de cyclus 3 keer.
Doe deze oefening 6 keer per dag.
 
*****
Verstevigen van de binnenbeenspieren
Tussen mijn knieën heb ik een denkbeeldige bal van 15 centimeter. Mijn mijn knieën probeer ik de bal 5 tellen lang zo hard mogelijk in te drukken. Mijn knieën komen echter niet dichter bij elkaar. Herhaal dit 15 keer achter elkaar. Neem 30 tellen rust en herhaal de cyclus 3 keer.
Doe deze oefening 6 keer per dag.
 
*****
 
Verstevigen van de bovenarmspieren
 
Tussen mijn handen heb ik een denkbeeldige bal van 15 centimeter. Ik breng mijn handen recht omhoog en daarna buig ik ze achter mijn hoofd in de richting van mijn schouderbladen. Ik probeer de bal 5 tellen lang zo hard mogelijk in te drukken. Mijn handen komen echter niet dichter bij elkaar. Herhaal dit 15 keer achter elkaar. Neem 30 tellen rust en herhaal de cyclus 3 keer.
Doe deze oefening 6 keer per dag. 
 
*****
 
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Just for fun | Een reactie plaatsen

Mijn moeder

Mijn moeder is vandaag overleden. Zij is 94 jaar geworden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Wisdom | Een reactie plaatsen

Stille uurtjes van de nacht

De nuchterheid voorbij

De waanzin regeert

De blanke man heeft het gedaan en is vogelvrij verklaard.

Hij mag een vrouw geen complimentjes meer geven, geen aai over de bol, laat staan een arm om haar heen slaan.
Mannen worden publiekelijk gecastreerd door vrouwen die jarenlang met oogkleppen op hebben gelopen.
Actrices die het wangedrag van pedofielen en seks predators met de mantel der liefde bedekken, maar nu wel ineens het hoogste woord hebben.

Het gaat er bij mij niet in dat je uit angst om je baan te verliezen, je lichaam verkoopt. Want dat is de essentie van het geheel. Je hebt er voor gekozen om mee te gaan naar een hotelkamer. Je laat het toe dat een vent zijn tong in je mond steekt.
En doet er vervolgens jarenlang niets mee, totdat het je toevallig goed uitkomt.

Ik ben blij met Catherine Deneuve, een dame van de oude stempel. Die trots is op haar vrouwelijkheid. Die blij is met de hoffelijkheid van de man.

Vanzelfsprekend is verkrachting een misdrijf, maar daar hoort wel een rechter over te vonnissen en niet een hysterische vrouwenmob.
Ik heb diepe minachting voor de vrouwen die #Metoo misbruiken voor hun eigen gewin.

De nieuwe hype is: hoe kom ik weer even in de belangstelling.

De politiek

Politieke partijen zijn niet in staat een lijst samen te stellen van fatsoenlijke en onderwezen politici. Politiek bedrijven is een professie en geen vrijwilligerswerk wat je er wel eventjes bij kan doen. Je neemt beslissingen die mensenlevens radicaal kunnen veranderen.

Op het allerlaatste moment moeten er nog even kandidaten gevonden worden om mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. En dan blijkt dat er helemaal niet zoveel fatsoenlijke mensen bereid zijn om dat vervelende werk te verrichten. Want neem maar van mij aan dat besturen een vak apart is.

En dan zie je het broddelwerk voorbijkomen.

Kandidaten die niet gecontroleerd zijn en vervolgens betrapt worden op klinkklare leugens.
Kandidaten die zich vergalopperen door iets te enthousiast commentaar te leveren op een deel van de bevolking.
Tja, het is niet altijd gemakkelijk voor nieuwe partijen om weldenkende kandidaten te vinden.

Maar zelfs oude en gevestigde partijen kunnen nog wel eens de mist in gaan. Een burgemeester die voor alle inwoners van zijn stad hoort te staan en eigenlijk min of meer neutraal zou moeten zijn, gaat ineens vertellen dat hij aanhanger is van het meest verderfelijke geloof ter wereld. Tja, dat is vragen om moeilijkheden. Want regeren en geloof gaan nou eenmaal niet samen.

Zwarte Piet

Goedwillende Friezen worden gesommeerd om een verklaring af te leggen over het Zwarte Piet drama.
Om heel eerlijk te zijn? Ik had hetzelfde gedaan.

Misschien had ik wel helemaal vooraan gestaan met mijn auto.

Ik loop al een aantal jaren wacht bij ons jaarlijkse dorpsfeest. Om te zorgen dat een kinderfeest gewoon gevierd kan worden zonder dat kinderen bang hoeven te zijn. Bij ons gaat het ook wel eens mis hoor: zwarte pieten in soldatenuniformen en een militair voertuig van een dorpsgenoot die helemaal gek is van trucks. Jongetjes van een jaar of 8 en ouder vinden dat natuurlijk grandioos, maar ukkies van een jaar of 3 zijn er toch wel een beetje bang van geworden. Maar een rustig gesprek doet wonderen.
En alle kindertjes vieren het feest mee, ongeacht afkomst en ongeacht geloof.
Hier maakt niemand er een probleem van.

Prioriteiten

Wat mij hooglijk verbaasd is de houding van onze politie en de rechterlijke macht. Die moeten hoognodig hun prioriteiten eens bijstellen.
Je kan het moeilijk aan de Hollander verkopen dat doodrijders er vanaf komen met -kort door de bocht- 40 uur taakstraf, maar dat iemand die een waxinelichtje naar de koets gooit 5 maanden cel krijgt.
Het is voor ons ook zwaar om te verkroppen dat notoire zeden delinquenten niet behandeld hoeven worden als ze daar geen zin in hebben, en vroegtijdig worden vrijgelaten. Als je de wet overtreed dan heb je geen rechten meer. Die moet je gewoon voor de rest van hun leven laten zitten in dat kleine celletje.
Duik eens een poosje het internet op en je wordt ziek van de manier waarop de rechterlijke macht zich keer op keer vergaloppeert.

Die rechtsongelijkheid bepaalt ook de tendens van wat wij, Hollanders vinden van allochtone jongeren die zich misdragen en daarop niet worden aangesproken, laat staan gestraft.
Het is niet zo verwonderlijk dat we dan snel zeggen: rot maar op naar je eigen land.

Als je je niet kan gedragen, ga dan lekker weg.

De asielzoeker die geen asielzoeker is

Daar achteraan komt het ongeloof over de asielzoeker die geen asielzoeker is.
Die vindt het in zijn eigen land niet leuk meer, en doet alle mogelijke moeite om hier naartoe te komen. Om vervolgens hier eenzelfde puinhoop te maken als die hij achterliet.
In plaats van met beide handen de gelegenheid aan te grijpen om te studeren, kan hij de luxe en vrijheid niet aan en maakt hij niet alleen alles kapot, maar ook onze moeders, vrouwen en dochters zijn niet meer veilig voor hem.

En dat is wat op ons netvlies blijft plakken: ze kunnen alleen maar kapot maken.

De echte asielzoeker: de christen die vervolgd wordt in moslimlanden, de homo die vreest voor zijn leven, de gehandicapte alleenstaande moeder met haar kleine kinderen, ja die zijn wat mij betreft echt wel welkom.
Maar die lummel die in een duur pak op televisie zit te vertellen dat hij naar hier is ‘gevlucht’, maar zijn vrouw en kinderen heeft achtergelaten? Sorry maar die is voor mij een weggooier.

Moraal

In de tussentijd verwonder ik mij eigenlijk niet meer over de achteruitgang van het moraal van de Hollander.
Tja, als de mensen die het goede voorbeeld zouden moeten geven, lak hebben aan integriteitsregels, dan moet je niet vreemd opkijken als we straks ineens een hele andere regering krijgen.
Wij worden het op een gegeven moment behoorlijk zat dat ons duur verdiende geld uitgegeven wordt aan -voor ons gevoel- frivoliteiten.
Terwijl onze ouderen geen fatsoenlijke verzorging kunnen krijgen, de gezondheidszorg niet meer te betalen is voor de gewone man, geven wij bakken geld uit in het buitenland.
Geld dat onder het mom van ontwikkelingssamenwerking weggeven wordt aan dictators die het in hun eigen zakken stoppen.
Heel veel projecten waar wij veel geld aan hebben uitgegeven, en keihard voor gewerkt hebben in de mid-afrikaanse landen, worden kapot gemaakt.

Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van geldverspilling.

Niet alleen op internationaal niveau, maar ook de lokale politicus die zo nodig een brug naar hem vernoemd wilt zien, kan er wat van.

Intolerantie

Wat gebeurt er in Nederland. Waar is de tolerantie gebleven waar wij zo trots op waren.
Er was een tijd dat homo’s hier vrij over straat konden. Vandaag de dag worden ze met straatstenen neergeslagen.
Een tijd dat geloofsgenoten rustig hun geloof konden beoefenen. De jood die hier zijn wortels heeft kan zijn bedrijf niet runnen en durft niet meer met zijn geloofskenmerken over straat.
Een tijd dat de echte vluchteling zich veilig voelde. Nu is hij bang voor de economische asielzoeker voor wie hij destijds uit zijn eigen land is gevlucht.

Er was een tijd dat je als Hollander gewoon kon leven.

Als je tegenwoordig een mening hebt dan ben je al gauw een xxx-foob, waar je op de kruisjes zelf in mag vullen waar je zin in hebt.
Ik heb een gloeiende hekel gekregen aan de klagers, aan de gediscrimineerden, de slavernij-verleden-syndroom-lijders.
Doe gewoon je werk, net als wij. Dan heb je geen tijd om te klagen, dan gebruik je de tijd die je overhoudt aan leukere dingen. De kroeg in, voor mijn part een trui breien, maar houdt alsjeblieft op met zeuren, pietlutten en muggenziften.

Prima advies

Ik ben er nog eentje van de oude stempel en mijn vader leerde mij dat mannen maar één taak hebben: dat is het beschermen van zijn moeder, zijn zusters, zijn vrouw en zijn dochters. En die alleenstaande buurvrouw, die bescherm je ook. Geen betutteling, geen inperking van hun doen en laten, maar gewoon waken.
Hij leerde mij ook dat een vrouw eerst voor zichzelf moet leren zorgen, zodat ze niet afhankelijk van een ander zou hoeven zijn.

Prima advies, ik heb er mijn hele leven al profijt van.

Hij leerde mij verdraagzaamheid, maar hij liet mij ook kennis maken met de hypocriete mens. Daardoor laveer ik door mijn leven zonder al te veel schade en schande. Ben ik prima in staat om de bullshit te onderscheiden van oprechte meningen. En hoewel ik het zeker niet met iedereen eens ben, heb ik wel respect voor de mening van een ander.
:-))

© Ceadomile

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in My opinion | Getagged | Een reactie plaatsen

Christmas list

I asked my son what was on his Christmas list
His answer was simple and swift
He just wants people to coexist
World Peace is his most wanted gift
 
He doesn’t care about stuff that won’t last
Just wants children to have some food
Good education that will outlast
And no one left in solitude
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Gedichten-Poetry, My daydreams | Getagged , | Een reactie plaatsen

Kerstshoppen, leuk toch?

Kerstshoppen, hoi hoi, wat leuk 🙁

Ik stap vanmorgen bij de supermarkt mijn auto weer in en slaak een diepe zucht.
Hè, hè, klaar met de boodschappen en alle kadootjes zijn ook binnen.

Met het dichtslaan van het portier valt het kadootje voor mijn schoondochter van de achterbank af in honderd stukjes. Een heerlijke geur komt mij tegemoet. Jammer Patty, daar ging jouw kadootje.

Gauw de doos van het kadootje van mijn jongste kleindochter gepakt en alle glasscherven in de plastic opbergbak gestopt. Sorry Esmee, daar ging jouw kadootje.

Omdat het een kleverige boel was geworden heb ik het kadootje voor mijn zoon snel uitgepakt en met een prachtige nieuwe handdoek de boel een beetje opgedept. Spijtig voor jou Joey, maar daar ging jouw kadootje.

Het was een heerlijk geurende bende alles bij elkaar en ik heb het kadootje voor mijn andere schoondochter ook maar uitgepakt en alle troep in het dekbedhoes gewikkeld. Super verdrietig voor Natalie, maar daar ging jouw kadootje.

Een beetje verdrietig en boos sloeg ik het portier nogmaals hard dicht en jawel hoor, daar ging het kadootje voor zoon nummer 2 de bank af. Heel sneu voor Danny, want daar ging jouw kadootje.

Misselijk van de 2 verschillende geuren en met tranen die net niet uit mijn ogen stroomden van frustratie heb ik het kadootje voor mijn man uitgepakt, een heerlijk dikke trui, want ik stond inmiddels te bibberen van de kou. Sorry Nico, daar ging jouw kadootje.

Als laatste heb ik het kadootje voor mijn tweede kleindochter uitgepakt en heb de hele zooi ingepakt met stukjes papier, tape en versieringen. Sorry Celina, daar ging jouw kadootje.

Nu ligt er een grote berg onder de kerstboom, de geur van alcohol en parfum komt je tegemoet.
Prettige kerstfeest jongens. Ik ga maar naar bed. Daar kan tenminste niets fout gaan.
🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Just for fun | Een reactie plaatsen

Fijne feestdagen

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in My creations | Getagged | Een reactie plaatsen

Stille uurtjes van de nacht

Boos en verdrietig
Vandaag parkeerde ik mijn auto op de invalidenparkeerplaats (met een geldige kaart) bij de supermarkt.
Ik ging eerst nog even naar de slager en toen ik terugkwam stond er een scooter achter mijn auto gestald.
De eigenaar stond er naast.
Ik probeerde mijn kofferbak te openen zonder zijn scooter te raken en toen kon de lummel het niet laten om een opmerking te maken.
“Je loopt anders nog lekker vlot voor een invalide”.
En dom, dom, dom…
Ik ging met hem in discussie, zei hem niet zo snel te oordelen, en dat ik die invalidenparkeerkaart toch niet voor niets heb gekregen.
Wat er niet bij hem opkwam dat direct achter een invalidenauto parkeren wel heel kortzichtig was. We hebben echt een beetje ruimte nodig om in- en uit te stappen en onze boodschappen in de kofferbak te leggen.
En dat gebeurt dan op een dag dat je heel veel pijn hebt en blij bent dat je net genoeg energie hebt om wat boodschappen te doen.
Het maakt me boos en het maakt me heel erg verdrietig…
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in My opinion | Getagged | Een reactie plaatsen

Stille uurtjes van de nacht

Korte termijn visie

Bedrijven hebben een ondoordachte move gemaakt ten opzichte van het Sinterklaasfeest.

Zij zijn meegegaan in de farce van de linkse mutsen, en de domme zwarte grootsprekers die het slavernijverleden maar niet van zich hebben kunnen afschudden.
De rellen, de boosheid, de absurde verkleedpartijen van het afgelopen jaar hebben geleid tot de afschaffing van het Sinterklaasfeest in zijn geheel.
Winkeliers zijn nu zeer bedroefd want hun jaarlijkse omzet is met 30% gedaald.

Bedrijven hebben een ondoordachte move gemaakt ten opzichte van de jongens- en meisjeskleding.

Zij zijn meegegaan in de waanzin van de gender-fluidity van de linkse mutsen die te lui zijn om hun kinderen gewoon als jongen of meisje op te voeden.
De roze jeans voor jongens en de bruine overall voor meisjes hebben geleid tot een totale minachting voor de kledingwinkels en de verkoop van kinderkleding is gedaald met 40%.
Telkens meer weldenkende ouders maken nu de kinderkleding zelf.

Supermarktketens hebben een ondoordachte move gemaakt ten opzichte van de jaarlijkse prijzenoorlog.

Gister 10 cent, vandaag 9 cent met de prijsverlaging voor de oude troep, en morgen 15 cent voor het zogenaamd nieuwe assortiment.
In deze moderne tijd zijn meer en meer mensen ervan overtuigd geraakt dat de gespeelde prijsverlagingen een idioterie zijn van ongekende minachting voor de klanten.
Supermarkten zitten met hun handen in het haar vanwege de gestaag dalende verkoop.

Fabrikanten van light- en overdreven gezondheidsproducten hebben een ondoordachte move gemaakt ten opzichte van ons vermogen tot zelf nadenken.

Na ons eerst wijs te hebben gemaakt dat calorie-arm, vet-arm, lactose-arm en superfoods, je-van-het waren, zijn wij er inmiddels achtergekomen dat we juist van deze producten ziek, zwak en misselijk worden.
Steeds meer mensen doen hun boodschappen bij de ouderwets gezonde groente verkopende groenteboer, de echt vlees verkopende slager en de gewoon lekker brood verkopende bakker.
Eet met mate is ons motto geworden.
Fabrikanten hebben hun productie tot meer dan de helft zien afnemen.

© ceadomile

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in My opinion | Getagged | Een reactie plaatsen

Ahhhhhhh

I notice that something is not quite right as my normal heart rate increases from 68 to 110 beats per minute.
I start to sweat a little.
I lie on my back with my knees on either side of my head and my butt in the air.
The fireman is trying to push a large fire hose in my bowels.
When he succeeds he puts me up on my feet and stands behind me.
He grabs my breasts firm and when he squeezes my mouth automatically goes wide open.
There comes a big jet of water out. The harder he squeezes, the more powerful the beam.
If he squeezes my left breast my head goes to the left and when he squeezes my right breast my head is turning to the right.
The fireman has not yet realized that the harder he squeezes the higher the fire flares up.
My heart is now in the frantic pace of 180 beats per minute.
Then my subconscious comes suddenly to life and I realize the water is freezing.
An icy cry escapes my lips and I cry out.
….
Bathed in sweat I wake up.
I lie stretched out in my bed, my love is on his side and rubs gently over my belly.
“Nightmare darling?” He asks friendly.
“Ahhhhhhh.”
More words don’t come past my vocal cords, and a moment later when the shivers come down my spine I know I’m struck by the first wave of influenza.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Just for fun | Getagged | Een reactie plaatsen

Stille uurtjes van de nacht

Vrouwelijke veren

Quote van @umarebru
“Sta je erop dat je geleuter gepubliceerd wordt, knal je ‘m toch lekker op je eigen website?”

En dat is precies wat ik doe. Hoewel ik er niet helemaal zeker van ben dat wat ik ventileer allemáál geleuter is, maar toch… er zal ongetwijfeld wel iets doorsijpelen wat een goede schrijver als geleuter mag bestempelen.
En ik vind dat Ebru Umar dat mag.
Omdat ze eerlijk is, omdat ze relativeert, omdat ze haar hart en haar gevoel laat spreken. En ook omdat ik merk dat ze gedegen onderzoek doet voordat ze ergens over schrijft.

Ze is niet de enige columnist/journalist die ik waardeer hoor.
Ik heb de laatste tijd bijvoorbeeld ook Esther Voet (@Esther_Voet), Annabel Nanninga (@ANanninga) en Sietske Bergsma (@SBergsma) leren waarderen.
Hoewel Esther schrijft over zaken die ik niet ken (kende), gaan ze wel altijd over mensen en menselijk leed wat ik wel begrijp.
Annabel is ook zo’n vrouw naar mijn hart. Rechttoe, rechtaan, eerlijk genoeg om een ander in zijn/haar waarde te laten als het verdiend is.
En hoewel Sietske in Berlijn haar voeten heeft neer geplant, lees ik graag haar stukken die zo divers zijn, dat je van alles wel wat kan leren.

Goed voorbeeld, doet goed volgen.
Ik ben geen schrijver, geen journalist, geen columnist, en zal dat ook nooit worden.
Maar ik heb wel een mening. Over allerlei zaken. En zo nu en dan heb ik de neiging om dat even te ventileren.
Gewoon op mijn eigen website.
Niet voor de publiciteit, want het maakt uiteindelijk niets uit wie iets van mijn persoonlijke mening vindt.
Die 45-seconden Twitterfame kan mij gestolen worden.
Maar gewoon omdat ik merk dat als ik eenmaal mijn mening heb opgeschreven, het uit mijn systeem is.
Dat ik er verder niet over hoef na te denken, ik hoef het niet te onthouden, ik hoef er verder niets mee te doen.

Dan is mijn koppie weer leeg voor andere dingen, kersverse meningen, nieuwe ervaringen.
Dat is de kracht van mijn schrijfwerk.

Ceadomile @webgirlM

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in My opinion | Getagged , | Een reactie plaatsen